Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα η επιχείρηση της αστυνομίας στο κεντρικό κτίριο της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε άλλα γραφεία της, αναφορικά με τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος που συνδέονται με τα Panama Papers, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης.

Ο μεγάλος όγκος υλικού που εξετάζεται σημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται, δήλωσαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι στην επιχείρηση περιλαμβάνονται και τα γραφεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνέχιση της επιχείρησης. Χθες, η τράπεζα, η μεγαλύτερη της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές.

Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε νωρίτερα σήμερα πτώση κατά 1,4%, ύστερα από απώλειες κατά 3,4% χθες. Από τις αρχές του έτους οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 48%.

Οι αρχές ερευνούν τις δραστηριότητες δύο υπαλλήλων της Deutsche Bank, οι οποίοι δεν κατονομάζονται και οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν πελάτες να συστήσουν υπεράκτιες εταιρίες προκειμένου να ξεπλένουν χρήματα, όπως έχει ανακοινώσει το γραφείο του εισαγγελέα. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε γεγονότα από το 2013 έως το 2018, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.