Δικαστήριο της Ιρλανδίας έστειλε στη φυλακή μια γυναίκα με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιάς σε ένα κουτί πατατάκια αξίας 1,50 ευρώ.

Η 25χρονη Kathleen McDonagh επισκέφθηκε ένα σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, στο Κορκ, στο οποίο της είχε απαγορευτεί η είσοδος. Όταν την ενημέρωσαν πως έπρεπε να φύγει, άνοιξε μια συσκευασία πατατάκια. Στο δικαστήριο είπε πως το έκανε για να αναγκάσει τους ανθρώπους ασφαλείας να την πάνε στο ταμείο για να τα πληρώσει.

Η ουσία όμως είναι ότι έμπλεξε σε περιπέτειες…

Το περιστατικό συνέβη προ διετίας, στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Κορκ, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε τώρα.

Στο δικαστήριο η αστυνομία ανέφερε πως η κοπέλα είχε τιμωρηθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα και πως αυτό το γνώριζαν οι υπάλληλοί του. Όταν λοιπόν εθεάθη στο σούπερ μάρκετ, άνθρωποι της ασφάλειας την πλησίασαν και της είπαν να αποχωρήσει από το κατάστημα, όμως εκείνη πήρε μια συσκευασία πατατάκια και την άνοιξε μπροστά τους.

«Τα άνοιξα για να με αφήσετε να τα πληρώσω», φέρεται να τους είπε, όπως ανέφερε στο δικαστήριο αξιωματικός της αστυνομίας. «Το προϊόν δεν ήταν πια κατάλληλο για μεταπώληση, με την απώλεια να είναι στα 1,50 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι ήθελε να αγοράσει τα πατατάκια δεν είχε άδεια να βρίσκεται στο κατάστημα», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της McDonagh ζήτησε επιείκεια από το δικαστήριο εξηγώντας πως η 25χρονη είχε πρόσφατα παντρευτεί και πως ήταν έγκυος. Στο παρελθόν είχε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων μεταξύ αυτών για κλοπή και πρόκληση ζημιάς και αυτό φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δικαστή που αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή δύο μηνών, επισημαίνοντας ότι η κατηγορούμενη άνοιξε σκόπιμα το προϊόν επιδεικνύοντας συμπεριφορά που παραπέμπει σε «εξυπνάκια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.