Οκτώ άτομα, ανάμεσά τους δύο Σύροι και δύο Σαουδάραβες, απήχθησαν χθες από ένοπλα μέλη μίας φυλής στα νοτιοδυτικά της Υεμένης, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους ομήρους ως μέσον ανταλλαγής ώστε να επιτύχουν την απελευθέρωση δύο δικών τους, ανακοίνωσε ένας από τους αρχηγούς της φυλής.

«Άνδρες της φυλής Σουμπάιχα κατέλαβαν δύο φορτηγά που κυκλοφορούσαν σε παραλιακή αρτηρία, η οποία συνδέει τις επαρχίες Λάχζ και Άντεν και συνέλαβαν δύο Σύρους, δύο Σαουδάραβες και τέσσερις Υεμενίτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν συνταγματάρχης του στρατού», τόνισε ο Ουάχιμπ αλ Μανσούμπ.

«Οι οκτώ όμηροι οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ήλθε σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι αξιώνουν την απελευθέρωση δύο ατόμων που βρίσκονται στα χέρια των αρχών.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι δύο άνδρες, των οποίων ζητούν την ανταλλαγή, είναι το στέλεχος του Κινήματος του Νότου Μπαζάχ αλ Αγμπάρι και ένας τοπικός αξιωματούχος ονόματι Γιάσερ αλ Αζίμπι. Αμφότεροι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στην είσοδο του Άντεν για κατοχή όπλων.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, στέλεχος των αρχών ασφαλείας της επαρχίας Λάχζ, επιβεβαίωσε την απαγωγή «των Σύρων και άλλων προσώπων».

«Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι όμηροι είναι σώοι και αβλαβείς και έχουν ληφθεί όλες οι πρωτοβουλίες για την απελευθέρωσή τους», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν όντως περιλαμβάνονται Σαουδάραβες μεταξύ των ομήρων