Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του με ποσοστό μεγαλύτερο του 54%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την καταμέτρηση του 90% των ψήφων.

«Θέλω να συγχαρώ τον υποψήφιο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ούγκο Τσάβες. Για να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις», δήλωσε ο 40χρονος Καπρίλες από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων.

«Εδώ συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας, δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας», επισήμανε.

«Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Τσάβες επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία με ποσοστό 54,42% έναντι 44,97% του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 80,94%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.