Μετά τις διαδοχικές φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση της χώρας, η Αστυνομία και η MI5 «κάνουν ό,τι μπορούν για να καταπολεμήσουν την εξελισσόμενη απειλή», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σατζίντ Τζαβίντ, λέγοντας ότι το μέτρο που λαμβάνεται είναι οι σχετικοί έλεγχοι.

«Έπειτα από τις επιθέσεις, η κυβέρνηση, η Αστυνομία και η MI5 υποβλήθηκαν σε μια σειρά από ενδελεχείς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι όλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πατάξουμε την εξελισσόμενη απειλή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τζαβίντ τοποθετήθηκε επί του θέματος, μετά από ανακοίνωση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC), ότι η υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε ευκαιρίες να αποτρέψει την επίθεση αυτοκτονίας του 2017 σε μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

«Ευχαριστώ την ISC για την έκθεσή της, την οποία θα εξετάσουμε και θα απαντήσω επισήμως εν ευθέτω χρόνω», σχολίασε ο αρμόδιος υπουργός.