Τον Φλεβάρη του 2010 ο Melvin Knight ανάγκασε την Jennifer Daugherty, μια γυναίκα με μαθησιακές δυσκολίες, να καταναλώσει ένα κοκτέιλ από ανθρώπινα περιττώματα και ούρα, πριν τη βιάσει και στη συνέχεια τη σκοτώσει.

Οχτώ χρόνια μετά το δικαστήριο της Πενσυλβάνια καταδίκασε σε θάνατο τον 30χρονο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους χειρότερους εγκληματίες στην ιστορία της Πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο άκουσε λεπτομερώς τα όσα υπέφερε επί δύο ημέρες στο διαμέρισμά της στο Γκρίνσμπεργκ η 30χρονη γυναίκα από τον Knight και άλλους πέντε συνεργάτες του. Αφού την επέβαλλαν σε μια σειρά από σαδιστικά βασανιστήρια μεταξύ των οποίων να καταναλώσει ένα κοκτέιλ από ανθρώπινα κόπρανα και ούρα, τη βίασαν, τη χτύπησαν και τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.

Στη συνέχεια τύλιξαν το άψυχο κορμί της με γιρλάντες και πολύχρωμα φωτάκια που χρησιμοποιούνται για το στολισμό Χριστουγεννιάτικων δέντρων και το πέταξαν στο πάρκινγκ ενός λυκείου!

Κατά την κατάθεσή του ο 30χρονος φονιάς ζήτησε από το σώμα ενόρκων να μην τον καταδικάσουν σε θάνατο. Ο δικηγόρος του, Tim Dawson τον χαρακτήρισε «άνδρα με μυαλό παιδιού» προσπαθώντας να τους πείσει να του επιβάλλουν ισόβια κάθειρξη. Είπε χαρακτηριστικά πως η νοητική του ηλικία είναι μεταξύ 9 και 12 ετών.

«Ο Melvin Knight βοήθησε στην απαγωγή, τρομοκράτησε και σκότωσε την Jennifer Daugherty… Σε αυτήν την περίπτωση η ετυμηγορία είναι θάνατος», ανέφερε ο εισαγγελέας, John Peck.

Θανατική ποινή επιβλήθηκε και σε δύο από τους πέντε συνολικά συνεργάτες του, την Amber Meidinger και τον Ricky Smyrnes, ενώ οι άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση χωρίς να μπορούν να αιτηθούν αποφυλάκιση υπό όρους. Οι τρεις θανατοποινίτες θα εκτελεστούν με θανατηφόρο ένεση.

«Επιτέλους η Jennifer δικαιώθηκε», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα του θύματος, Denise Murphy.