Μία Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση από δικαστήριο της επαρχίας Anhui τον περασμένο μήνα, επειδή έγραψε και πούλησε μυθιστόρημα, το οποίο πρόβαλε σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξ.

Σύμφωνα με το BBC, η συγγραφέας, της οποίας το όνομα είναι Liu, καταδικάστηκε για την προώθηση «σκοτεινού υλικού». Το μυθιστόρημά της με τον τίτλο « Occupation», παρουσίαζε «ανδρικές ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές… συμπεριλαμβάνοντας διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις όπως βιασμούς και κακοποίηση».

Η μακρά φυλάκιση που της επιβλήθηκε, πυροδότησε διαμαρτυρίες στα κινεζικά social media.

Σύμφωνα με κινεζικά Μέσα ενημέρωσης, η Liu, πιο γνωστή με το διαδικτυακό ψευδώνυμο Tian Yi, έχει καταθέσει έφεση.

Σημειώνεται ότι η πορνογραφία είναι παράνομη στην Κίνα.

Λεπτομέρειες για τη δίκη έγιναν γνωστές τις περασμένες ημέρες. Αρχικά οι Αρχές είχαν ενοχληθεί όταν το μυθιστόρημα έγινε δημοφιλές στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, είχε πουλήσει περίπου 7.000 κόπιες του, όπως και άλλων ερωτικών ιστοριών, με συνολικό κέρδος 21.604 δολάρια.

Στα social media οι χρήστες θεωρούν εξαιρετικά υπερβολική την ποινή. «10 χρόνια για ένα μυθιστόρημα; Αυτό είναι υπερβολικό», ανέφερε ένας χρήστης, ενώ κάποιος τόνισε ότι το 2013 ένας άνδρας καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση για τον βιασμό ενός τετράχρονου κοριτσιού.