Δύο εδώ και μισό σχεδόν αιώνα χαμένες δίδυμες αδερφές επανενώθηκαν πολύ πρόσφατα, καθώς ζούσαν χώρια παρά τις προσπάθειες αμφότερων να ξαναβρεθούν.

Οι γονείς τους είχαν εμπιστευτεί τη μία σε ορφανοτροφείο το 1970, όταν ήταν μόλις ενός μήνα, καθώς η καταραμένη φτώχεια δεν επέτρεπε και τρίτο παιδί στην οικογένεια (είχαν ήδη ένα μεγαλύτερο αγόρι).

Οι δυο τους βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο μόλις την περασμένη βδομάδα, συνοδευόμενες από τα δικά τους παιδιά πια, αν και δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια.

Και βρέθηκαν μάλιστα λες και ήταν το πεπρωμένο τους. Κάτι αστυνομικοί δηλαδή που ξεψάχνιζαν τα αρχεία τους και είδαν τις δύο ταυτότητες με τις παραπλήσιες φωτογραφίες και τα παρόμοια στοιχεία γέννησης, πιστεύοντας πως ήταν διπλοεγγραφή! Οι Shen Qing και Zhou Hong είχαν πολλά κοινά, παρά το γεγονός ότι ζουν σε δυο πόλεις της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Τσετσιάνγκ που απέχουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα.

Η αστυνομία επικοινώνησε με τη Shen, πιστεύοντας πως ήταν εγγεγραμμένη και στη γενέτειρά της και στην πόλη που κατοικεί σήμερα, όταν και άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της λύσης.

Η ιστορική συνάντηση συνέβη μάλιστα στο αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της επαρχίας, όπου και έλαβε χώρα η έρευνα…