Ο παλαίμαχος Αργεντινός πυγμάχος Μάριο Όσκαρ Μέλο έχασε τη ζωή του την Κυριακή με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο.

Ο 56χρονος πρώην μποξέρ έπαιρνε μέρος σε έναν διαγωνισμό που γινόταν στο Μπουένος Άιρες για το ποιος θα καταναλώσει τα περισσότερα κρουασάν μέσα σε ένα λεπτό.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, την ώρα που έτρωγε το τρίτο του κρουασάν, πνίγηκε. Ένας πυροσβέστης και ένας γιατρός που βρίσκονταν στο κοινό προσπάθησαν να απομακρύνουν το κρουασάν από τον αεραγωγό του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Μέλο που ήταν διαβητικός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Pinamar όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να δουν αν τελικά ο θάνατός του προήρθε από φράξιμο του αεραγωγού ή από επιπλοκές που προκλήθηκαν λόγω του διαβήτη.

Ο «Mazazo», όπως τον αποκαλούσαν, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1984 και κρέμασε τα γάντια του το 1998 έχοντας ρεκόρ 21-9. Είχε στεφθεί πρωταθλητής Αργεντινής και Λατινικής Αμερικής στην κατηγορία Βαρέων Βαρών.

Το 1990 μάλιστα είχε διεκδικήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία Ελαφριών Βαρέων Βαρών απέναντι στον Μάικλ Μούρερ στο Ταζ Μαχάλ του Ατλάντικ Σίτι, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς βγήκε νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο.

Όταν αποσύρθηκε από τους αγώνες αφιέρωσε τη ζωή του στο να διδάξει τα μυστικά της πυγμαχίας σε νεαρά παιδιά.