Εντείενεται η αβεβαιότητα στην Ιταλία για το ποια κυβέρνηση θα διαδεχτεί την τεχνοκρατική του Μάριο Μόντι στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2013.

Το βέβαιο είναι, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι οι επιχειρηματίες, τα στελέχη των επιχειρήσεων, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και οι επενδυτές επιθυμούν να παραμείνει στη θέση του ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει.

Σε αυτό μάλιστα συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στο ετήσιο συνέδριο της «ελίτ» που γίνεται στο Τσερνόμπιο. Ο Μάριο Μόντι από την πλευρά του έχει δηλώσει σε διάφορες περιστάσεις ότι δεν επιθυμεί δεύτερη θητεία.

Ο φόβος πολλών επενδυτών είναι το ενδεχόμενο να επανακάμψει στην εξουσία ο Καβαλιέρε, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής, ενώ σχετικές δηλώσεις έχουν κάνει πολλά στελέχη του κόμματός του.

Όπως σημειώνουν οι ιταλικές εφημερίδες, τα δημοσιονομικά της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης εκτραχύνθηκαν επί Μπερλουσκόνι και κανείς δε θέλει να ξαναδεί το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται…