Μία νεαρή γυναίκα από το Χαλ της Μεγάλης Βρετανίας είχε συνεχώς πονοκεφάλους και ζαλάδες. Για δύο χρόνια, η 24χρονη Τζόντι Μπέτσον υπέφερε από ένα αίσθημα, το οποίο το είχε χαρακτηρίσει «σα να είμαι συνεχώς μεθυσμένη». Μάλιστα ο γιατρός της, της είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει την πάθηση που πίστευε ότι είχε. Τις ημικρανίες.

Η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν, αντιθέτως την ανάγκασε να δει εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος τη συμβούλεψε να κάνει ειδικές μαγνητικές εξετάσεις. Τότε ήταν που η νεαρή διαγνώστηκε με μία σπάνια ασθένεια, η οποία κάνει τον εγκέφαλο να μετακινείται προς τη σπονδυλική στήλη. Η παραμόρφωση Chiari κάνει τα χαμηλότερα στρώματα του εγκεφάλου να γλιστρούν προς τα κάτω.

Όπως αναφέρει η Sun, εν τέλει η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση με την οποία οι γιατροί αφαίρεσαν κομμάτια του κρανίου της ώστε να απελευθερωθεί κάποια από την πίεση που ασκούσε ο εγκέφαλός της. Για αρκετό καιρό θα χρειαστεί 24ωρη φροντίδα, ενώ μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Η Τζόντι είχε γεννηθεί με την ασθένεια αλλά τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν μετά τα 20 της χρόνια. Εάν δεν είχε ζητήσει εξειδικευμένη διάγνωση κινδύνευε μέχρι και με ολική παράλυση.