Ο 5χρονος Daniel Harrison δεν είχε φάει τίποτα μέχρι τώρα μόνος του. Κατάφερε να δοκιμάσει το πρώτο του γεύμα πρόσφατα ύστερα από μια πρωτοποριακή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στην Αυστρία.

Ο μικρός Daniel υπέφερε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ενώ ήταν ακόμη μερικών μηνών μωρό και θήλαζε. Από τότε ανέπτυξε φοβία απέναντι στο φαγητό και οι γονείς του αναγκάζονταν να τον ταΐζουν μέσω ενός σωλήνα που οι γιατροί είχαν συνδέσει με το στομάχι του, καθώς αρνούνταν να πλησιάσει οποιοδήποτε φαγώσιμο.

«Η χαρά του να βλέπω το γιο μου να μπορεί να τρώει μόνος του είναι η ίδια σαν να κερδίζει η ομάδα μου το πρωτάθλημα της Premier League, το European Championships και το World Cup» είπε ο 43χρονος πατέρας του.

«Πρέπει ακόμη να κάνουμε πουρέ ορισμένα τρόφιμα, καθώς δεν μπορεί ακόμη να μασήσει κανονικά, αφού δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι μύες στο στόμα του, αλλά πλέον μπορεί να φάει ό,τι κι εμείς. Τρελαίνεται για σοκολάτα και μπισκότα. Είμαι ο πιο περήφανος και χαρούμενος πατέρας του κόσμου. Αυτό που έγινε σημαίνει τα πάντα για μένα. Πλέον νιώθω ότι έχω κάνει τη δουλειά μου ως πατέρας» πρόσθεσε.

Ο Daniel μεταφέρθηκε σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Graz της Αυστρίας, όπου οι ειδικοί εφαρμόζοντας ειδική θεραπεία κατάφεραν να τον πείσουν να μην ανησυχεί τόσο για την επίδραση των τροφίμων στον οργανισμό του και σιγά σιγά να σταματήσει να φοβάται το φαγητό.

Η ίδια θεραπεία έχει εφαρμοστεί σε ακόμη 12 άτομα σε όλον τον κόσμο επιτυχώς.