Ψεύτικες ταυτότητες χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας RJ Ellory για να εκθειάζει τα δικά του βιβλία στο Amazon και να γράφει κακές κριτικές για τα έργα άλλων συγγραφέων! Ο Βρετανός αναγκάστηκε να απολογηθεί όταν αποκαλύφθηκε η διαδικτυακή δράση του.

Ο συγγραφέας, που είχε βραβευτεί το 2010, φαίνεται πως χρησιμοποιούσε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ψεύτικες ταυτότητες για να επαινεί τα δικά του βιβλία και να «θάβει» αυτά άλλων συγγραφέων.

Υπογράφοντας ως «Jelly Bean», έγραψε πως το μυθιστόρημα «A Quiet Belief in Angels»- του ιδίου- είναι ένα από τα πιο συγκινητικά βιβλία που διάβασε ποτέ».

Με την υπογραφή «Νicodemus Jones» χαρακτήριζε το ίδιο έργο «μοντέρνο έργο τέχνης».

Αλλά ο ίδιος σχολιαστής δεν είχε και τόσο καλά λόγια να πει για το έργο «Dark Blood» του Σκωτσέζου συγγραφέα Stuart MacBride. «Είναι το δεύτερο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα που διαβάζω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί του», γράφει.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο πάντως να εντοπιστεί καθώς αφενός παρά το ψευδώνυμο είχε υπογράψει ένα σχόλιο με το όνομά του, Roger, ενώ σε άλλο σχόλιο έδινε ως στοιχείο επικοινωνίας την ιστοσελίδα με το όνομά του!