Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αμερικανική πρωτεύουσα καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Φλόρενς, που αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Ατλαντικού την Πέμπτη.

«Σήμερα το πρωί, υπέγραψα διάταγμα που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν την έλευση του Φλόρενς», έγραψε στο Twitter η Μιούριελ Μπόουζερ, με την πόλη της Ουάσινγκτον να ακολουθεί το παράδειγμα των πολιτειών της Βιρτζίνια, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας που έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

Ο τυφώνας Φλόρενς είναι κατηγορίας 4 στην κλίμακα τυφώνων και θεωρείται ο πιο ισχυρός που πλήττει την περιοχή εδώ και 30 χρόνια.

Με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο πριν φτάσει στη στεριά την Πέμπτη, πιθανότατα στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα, κοντά στα σύνορα με τη Νότια, όπως εκτιμά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Οι αρχές προειδοποιούν για σημαντική άνοδο της στάθμης των υδάτων, καταρρακτώδεις βροχές και εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές πολιτείες, ειδικά αν ο τυφώνας παραμείνει πάνω από τη στεριά για πολλές μέρες.

Προληπτικά, ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας έχει δώσει εντολή περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι των παράκτιων περιοχών να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα. Η υποχρεωτική εκκένωση αφορά και 5.000 πολίτες από τα νησιά Hatteras και Ocracoke, τα νοτιότερα της Βόρειας Καρολίνας.