Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε στα χέρια του ψυχοπαθούς απαγωγέα της περιγράφει σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό η Άμπι Χερνάντεζ.

Η νεαρή κοπέλα από το Νιου Χάμσαϊρ είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Οκτώβριο του 2013, επιστρέφοντας σπίτι της από το σχολείο.

Ο (απαγωγέας της) Ναθάνιελ Κίμπι, είχε προσφερθεί να τη γυρίσει σπίτι με το αυτοκίνητό του και η 14χρονη τότε κοπέλα δέχθηκε, χωρίς να πάει ο νους της στο κακό.

Για εννέα μήνες ο παθιασμένος με τα ζόμπι και την αποκάλυψη άνδρας την κρατούσε φυλακισμένη σε ένα καλά μονωμένο κοντέινερ στο αγρόκτημά του, όπου τη βίαζε και την κακοποιούσε.

«Μου είπε “ξέρεις, σκέφτομαι να βρω κάτι πιο ανθρώπινο για να σε κρατώ ήσυχη. Σκέφτομαι για ένα ηλεκτρικό κολάρο, σαν αυτά που φορούν οι σκύλοι”», περιγράφει η 19χρονη σήμερα Άμπι στην εκπομπή «20/20» που θα προβληθεί από το ABC.

«Θυμάμαι μου το έβαλε και μου είπε, “ok, προσπάθησε να ουρλιάξεις”. Άρχισα σιγά σιγά να υψώνω φωνή και τότε το ενεργοποιούσε. Ήταν σαν να λέει “ok, τώρα ξέρεις πως είναι αυτή η αίσθηση”».

Τα ψυχολογικά βασανιστήρια ήταν καθημερινό φαινόμενο όπως περιγράφει η Άμπι, η οποία ανέφερε πως της είχε πει ότι αν κάποιος ερχόταν να τη σώσει και άφηνε ανοιχτή την πόρτα, το κοντέινερ θα τυλιγόταν στις φλόγες και εκείνη θα καιγόταν ζωντανή.

Η περιπέτεια της Άμπι τελείωσε τον Ιούλιο του 2014 όταν ο Κίμπι αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη. Τον ίδιο μήνα οι δυο τους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στο δικαστήριο. Εκεί έμαθε και το όνομά του. Δεν της το είχε αποκαλύψει καθώς απαιτούσε να τον αποκαλεί «αφέντη».

Τον Μάιο του 2016 ο Ναθάνιελ Κίμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση, εγκληματική απειλή, απαγωγή και σωρεία άλλων κατηγοριών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών.