Οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η συριακή κρατική τηλεόραση στο Χαλέπι, ενώ στην περιφέρεια της Δαμασκού μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και των ένοπλων ανταρτών, όπως αναφέρουν το πρακτορείο SANA και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο Χαλέπι οι εξεγερμένοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του κτιρίου που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας, γύρω από το οποίο τοποθέτησαν εκρηκτικά προτού τους βομβαρδίσει η αεροπορία και αναγκαστούν να υποχωρήσουν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σφοδρές μάχες μαίνονται επίσης στις συνοικίες Σαλαχεντίν και Σάιφ αλ Ντάουλα στο δυτικό Χαλέπι, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν τη μισή πόλη.

Το SANA επιβεβαίωσε την επίθεση στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης μεταδίδοντας ότι «τρομοκράτες επιτέθηκαν σε πολίτες και το κτίριο, αλλά οι στρατιώτες το υπερασπίστηκαν».

Στο Τάνταμουν, συνοικία της νότιας Δαμασκού όπου έχουν οχυρωθεί πολλοί αντάρτες, ο στρατός εξαπέλυσε «τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό μέχρι στιγμής», επεσήμανε το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι μάχες σημειώθηκαν και στη συνοικία Τζόμπαρ.

Το πρακτορείο SANA επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις στο Τάνταμουν σημειώνοντας ότι «ο στρατός εκδίωξε τους τρομοκράτες. Σκότωσε και συνέλαβε πολλούς από αυτούς, ενώ κατέσχεσε και όπλα».

Εξάλλου, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στη Συρία, ένας στη Λαττάκεια, έξι στη Ντέιρ αλ Ζορ και έξι στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες Παρασκευή, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.