Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα υπερασπιστεί τη θέση της Μόσχας όσον αφορά την κρίση στη Συρία στη διάρκεια της συνάντησής του με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον την Πέμπτη στο Λονδίνο, όπου θα παρακολουθήσει και αγώνες τζούντο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια νέα ευκαιρία να συνεχίσουμε τον διάλογο για το θέμα και να εξηγήσουμε στη βρετανική πλευρά την πολύ ξεκάθαρη και διαφανή θέση μας» για την κρίση στη Συρία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ εκπρόσωπος του Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ίδιος διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Κάμερον, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία δεν στηρίζει πλέον τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. «Λέμε ότι πρόκειται για λάθος στη μετάφραση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) τον Ιούνιο στο Μεξικό ο Κάμερον είχε επισημάνει ότι ο Πούτιν είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν επιθυμεί να δει τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία.

Ο ρώσος πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας στη διάρκεια αυτής του της επίσκεψης στο Λονδίνο, όπου θα παρακολουθήσει και αγώνες τζούντο που διεξάγονται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.