Λίγες ώρες απομένουν για το ξημέρωμα στο θέρετρο Magaluf της Μαγιόρκα και χιλιάδες νεαροί Βρετανοί βγαίνουν από ένα μεγάλο κλαμπ στις 4 το πρωί και συνωστίζονται στο δρόμο που είναι γεμάτος με πινακίδες νέον, κλαμπ και μαγαζιά με φτηνό κεμπάπ.

Μία 17χρονη σωριάζεται στο έδαφος μεθυσμένη, περιστοιχισμένη από τους φίλους της. Μία ομάδα αγοριών περνούν κρατώντας στα χέρια τους κοκτέιλ που αγόρασαν περίπου για 40 λεπτά.

Ήταν άλλη μία μεγάλη νύχτα στην Punta Ballena και η εκκωφαντική μουσική που παίζει από την προηγούμενη ημέρα ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Το πεζοδρόμιο είναι βρωμερό, νεαροί με στομαχικές διαταραχές έχουν φροντίσει γι’ αυτό, ενώ ο δρόμος είναι γεμάτος αποτσίγαρα. Οι Βρετανοί παραθεριστές στήνονται στην ουρά για λίγα φτηνά κοκτέιλ ακόμα μέχρι τελικά τα μπαρ να κλείσουν στις 6 το πρωί.

Δεν λείπουν και τα φτηνά ναρκωτικά που χαρίζουν ώρες ευφορίας παρόμοιες με αυτές της κοκαΐνης.
Αυτό είναι το Magaluf, προορισμός-ορόσημο για το καλοκαίρι των νεαρών Βρετανών που θεωρούν το πέρασμα από εδώ σχεδόν ως τελετουργικό για το πέρασμα στην ενηλικίωση.

Οι κίνδυνοι όμως είναι συγκεκριμένοι και πολλές φορές μοιραίοι. Σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, δέκα Βρετανοί στη Μαγιόρκα και τη γειτονική Ίμπιζα καταλήγουν κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο λόγω ατυχημάτων που συνδέονται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάζουν αύξηση κατά 132% στη Μαγιόρκα και ήδη φέτος τρεις Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από μπαλκόνια και σκάλες στο Magaluf. Ο κίνδυνος μεγαλώνει και από το γεγονός πως το απαιτούμενο ύψος του κάγκελου στα μπαλκόνια είναι 1,3 μέτρα, «διευκολύνοντας» τις πτώσεις του μεθυσμένων Βρετανών.

Το θέρετρο αποτελεί «μαγνήτη» για 12.000 νεαρούς από όλη τη Βρετανία που γιορτάζουν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με την αστυνομία οι Βρετανοί έρχονται κάθε χρόνο και σε μικρότερη ηλικία κι ενώ κάποτε μαζεύονταν εδώ 20άρηδες πλέον έρχονται από τα 16.

Την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζουν και οι βιασμοί και το βρετανικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως τον περασμένο χρόνο οι αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση αυξήθηκαν από 115 σε 127.

Πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν καν την επίθεση γιατί είναι τόσο μεθυσμένα που δεν μπορούν να θυμηθούν το επόμενο πρωί ούτε ποιος τους επιτέθηκε ούτε πού συνέβη ο βιασμός.

Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως κάποια κορίτσια βρίσκουν παράδοξους τρόπους να βγάλουν λίγα επιπλέον λεφτά για τις διακοπές τους: βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως κορίτσια 18 έως 22 ετών περιφέρονταν στο Magaluf σηκώνοντας τις μπλούζες τους και προσκαλώντας τα αγόρια να… απολαύσουν τα στήθη τους έναντι λίγων ευρώ. «Ήταν ένας καλός τρόπος να βγάλουμε λίγα έξτρα λεφτά για τις διακοπές μας. Όλες είχαμε πιει. Καταλαβαίνω πως η πράξη μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μια μορφή πορνείας. Αν οι γονείς μα το μάθαιναν θα γίνονταν έξαλλοι», είπε ένα από τα κορίτσια.

Δείτε τις φωτογραφίες…