Η αστυνομία του Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα άτομο με την κατηγορία της «κατοχής εκρηκτικών» με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εντός της χώρας.

Ο ύποπτος, ο Τζααφάρ Χουσέιν Έιντ, είναι ένας από τους τρεις που καταζητούσαν οι αρχές θεωρώντας ότι “σχεδίαζε κρυψώνες για την παραγωγή και την αποθήκευση εκρηκτικών με σκοπό την τρομοκρατία”, όπως είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας, Τάρεκ αλ Χάσαν.

Ο Έιντ οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του, πρόσθεσε ο στρατηγός Χάσαν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο BNA.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι την προηγούμενη Τετάρτη συνελήφθη ο Χουσέιν Ίσα Άνταμ, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στον κατάλογο των καταζητούμενων για “τρομοκρατικές ενέργειες” από τις οποίες τραυματίστηκαν αστυνομικοί και πολίτες.

Οι αρχές κατηγορούν τους νεαρούς σιίτες που διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στα χωριά γύρω από την πρωτεύουσα Μανάμα ότι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Πολλοί έχουν τραυματιστεί τους τελευταίους μήνες από τις εκρήξεις των αυτοσχέδιων μηχανισμών.