Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται στενά με τις πακιστανικές αρχές για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη παραβίαση της ασφάλειας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπως ανέφερε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης αναφερόταν στο δημοσίευμα της εφημερίδας Sun η οποία υποστήριζε ότι δημοσιογράφοι που δρούσαν μυστικά αποκάλυψαν μια εγκληματική οργάνωση που ειδικεύεται στην έκδοση πλαστών διαβατηρίων και θεωρήσεων. Τα μέλη της οργάνωσης αυτής βοηθούσαν άτομα να περάσουν λαθραία στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, υπό το πρόσχημα ότι ήταν εργαζόμενοι εκεί.

Σύμφωνα με την Sun ένας δημοσιογράφος της εξασφάλισε ένα πλαστό πακιστανικό διαβατήριο έναντι 600 λιρών. Του προσέφεραν επίσης θεώρηση διαβατηρίου και μια επίσημη επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας του Πακιστάν, έναντι του ποσού των 7.000 λιρών. Η εφημερίδα άφησε να εννοηθεί ότι η οργάνωση θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια δίοδο για τους τρομοκράτες που επιδιώκουν να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάνουμε τους κατάλληλους ελέγχους και έχουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα», είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι κατάλογοι των αντιπροσωπειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ελέγχονται στενά και όσον αφορά το Πακιστάν, έχουμε πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που εδρεύει στο Πακιστάν» και μπορεί να το αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο, κατέληξε.

Ο υπουργός Αθλητισμού Χιου Ρόμπερτσον δήλωσε από την πλευρά του ότι σήμερα είναι «ακόμη πιο αισιόδοξος» για το θέμα της ασφάλειας απ’ όσο ήταν πριν από δύο εβδομάδες.