Η μητέρα της 12χρονης Έριν Τάουν εξέδωσε μία δημόσια προειδοποίηση, γιατί η κόρη της αναγκάστηκε να νοσηλευτεί αφού μολύνθηκε από ένα παράσιτο, ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα.

Το κοριτσάκι απολαμβάνει τις βουτιές στον ωκεανό και συχνά πεταγόταν στην παραλία για να δροσιστεί, καθώς προσφάτως ο καιρός στη Βρετανία είναι ιδιαιτέρως ζεστός.

Αλλά πριν από λίγο καιρό, όπως αναφέρει ο Independent, ένιωσε άρρωστη και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου προέκυψε ότι προσεβλήθη από κρυπτοσποριδίωση.

Η 45χρονη μητέρα της μικρής ανακάλυψε ότι η παραλία στην οποία η κόρη της κολυμπούσε στο Ντέβον, είχε χαμηλή ποιότητα νερού και ότι εκεί κόλλησε το μικρόβιο.

Η Έριν αρρώστησε αφού κολύμπησε εκεί. Η μητέρα της είπε ότι δεν γνώριζε για την ποιότητα του νερού και αν το ήξερε δεν θε της το επέτρεπε.

«Η Έριν και οι φίλες της κολυμπούσαν σε αυτή την παραλία σχεδόν κάθε μέρα εδώ και δύο βδομάδες που έχει φτιάξει ο καιρός» δήλωσε. «Η θερμοκρασία της ανέβηκε μέχρι και τους 40 βαθμούς και υπέφερε από κράμπες στο στομάχι. Έπειτα άρχισε να κάνει εμετούς. Οι εξετάσεις της έδειξαν ότι είχε ένα παράσιτο που ονομάζεται κρυπτοσπορίδιο, το οποίο λένε ότι είναι πολύ κοινό στο νερό. Όταν είπα στη νοσοκόμα ότι η κόρη μου κολυμπούσε στην παραλία του Wildersmouth, έκανε μία γκριμάτσα και είπε ότι αρκετοί άνθρωποι αρρώστησαν αφού κολύμπησαν εκεί. Είπε μάλιστα ότι δεν θα άφηνε ούτε τον σκύλο της να μπει στο νερό εκεί».

Η 12χρονη έμεινε για μία ημέρα στο νοσοκομείο. Αλλά αναγκάστηκε να ξαναμπεί.

Η μητέρα της είπε: «Είχα τρομοκρατηθεί, ήταν απαίσια. Μένουμε σε αυτή την περιοχή 12 χρόνια και δεν ήξερα ότι δεν πρέπει να κολυμπάμε στην παραλία. Δεν είχα ιδέα ότι το νερό είναι έτσι. Θα έπρεπε οι προειδοποιητικές πινακίδες να είναι μεγαλύτερες και πιο εμφανείς».

Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ότι εύχονται καλή ανάρρωση στη μικρή.