Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αντιμετωπίσει τους αντάρτες που διείσδυσαν στη Δαμασκό και ανάγκασαν πολλούς από αυτούς να τραπούν σε φυγή, δήλωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Ενημέρωσης Όμραν Ζόαμπι, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, «δεν αντανακλούν τα γεγονότα στο έδαφος».

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποια ένοπλα στοιχεία διείσδυσαν στη Δαμασκό και προσπάθησαν να επιτεθούν σε μια περιοχή. Όμως, οι δυνάμεις ασφαλείας τους περικύκλωσαν και τους αντιμετώπισαν, ακόμη τους αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Ζόαμπι στο Ρόιτερς.

«Κάποιοι αντάρτες έχουν παραδοθεί και άλλοι διέφυγαν με τα πόδια, ή με αυτοκίνητα, και πυροβολούν σποραδικά στον αέρα για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες», πρόσθεσε ο σύρος υπουργός.

Στο μεταξύ, ο σύρος στρατηγός Μάναφ Τλας, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού που έχει αποστατήσει και στενός συνεργάτης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε σήμερα ότι βρίσκεται στο Παρίσι και επιθυμεί να δει στη χώρα του μια «εποικοδομητική φάση μετάβασης», σε ανακοίνωσή του που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε αυτό το κείμενο, που έχει την υπογραφή «στρατηγός Μάναφ Τλας, Παρίσι -17 Ιουλίου 2012», ο σύρος αξιωματικός λέει ότι επιθυμεί «η χώρα μου να εξέλθει από την κρίση μέσω μιας εποικοδομητικής φάσης μετάβασης, η οποία θα διασφαλίσει την ενότητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις νόμιμες προσδοκίες του λαού της».

«Δεν μπορώ να εκφράσω την οργή μου και τον πόνο μου, που βλέπω τον στρατό να πιέζεται να συνεχίσει μια μάχη αντίθετη από τις αρχές του», πρόσθεσε ο Τλας.