Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησαν ο οργανισμός AA Charitable Trust και η εταιρεία Populus με θέμα τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι στη Μ. Βρετανία.

Στην έρευνα που είχε τη μορφή δημοσκόπησης, έλαβαν μέρος 18.633 άνθρωποι που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους έφηβους.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν τα ναρκωτικά με 39% και το αλκοόλ (19%), ενώ ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε η οδήγηση, που συγκέντρωσε ποσοστό 17%, αφήνοντας πίσω τα βίαια περιστατικά με όπλο και μαχαίρι.

Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό στοιχείο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αντίστοιχη έρευνα προ δεκαετίας το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 11%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, 889 νέοι ηλικίας από 16 έως 19 χρόνων έχασαν τη ζωής τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαία το 2016.

Κάποιες οργανώσεις μάλιστα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την έκδοση αδειών οδήγησης.

Η Οργάνωση Brake προτείνει τη θέσπιση ενός συστήματος που ονομάζει «Graduated Driver Licensing» το οποίο θα περιλαμβάνει 12μηνη περίοδο εκμάθησης. Όταν ο νέος  οδηγός περάσει τα πρακτικά και θεωρητικά τεστ, θα μπορεί να οδηγεί αλλά με κάποιους περιορισμούς, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα επιτρέπεται να πιάνει τιμόνι στα χέρια του αργά το βράδυ.