Ένα αγόρι τριών χρόνων έχασε τη ζωή του από υπερβολική ζέστη, καθώς έμεινε για ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 19 Ιουλίου, έπειτα από εκδρομή που είχε διοργανώσει παιδικός σταθμός της Κομητείας Χάρις.

Το άτυχο αγόρι ήταν μεταξύ των 28 παιδιών που έλαβαν μέρος στην εκδρομή, αλλά δυστυχώς δεν κατέβηκε ποτέ από το σχολικό.

Οι αστυνομικές αρχές το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στο όχημα όταν ο πατέρας του πήγε να το παραλάβει από τον παιδικό σταθμό. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά ήταν πολύ αργά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί είχε μείνει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στο λεωφορείο σε συνθήκες αποπνικτικές, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο οδηγός του λεωφορείου και η συνοδός ανακρίνονται από την αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Χάρις, Άλαν Ρόουζεν, δήλωσε σχετικά: «Κατά την άποψή μου πρόκειται για σοβαρή αμέλεια. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη».

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός έχει υποπέσει σε αρκετές παραβάσεις στο παρελθόν. Το 2015, μάλιστα, το σχολικό του είχε διαπιστωθεί πως δεν έφερε το ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας παιδιών το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο παιδί έχει μείνει εντός του οχήματος…