«Νέα ένδειξη απόγνωσης» που επικρατεί στους κόλπους του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποτελεί η αποστασία του σύρου πρεσβευτή στο Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Επιβεβαιώνοντας την αποστασία του πρεσβευτή της Συρίας στη Βαγδάτη, ο Κάρνεϊ δήλωσε επίσης ότι δείχνει πως «το περιβάλλον του Άσαντ αρχίζει να αναθεωρεί τις πιθανότητές του να παραμείνει στην εξουσία και να κάνει την επιλογή της εγκατάλειψής του υπέρ του συριακού λαού».

Η Συρία επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη αποστασία ενός εκ των πρεσβευτών της, ανακοινώνοντας ότι ο «Ναουάφ Φαρές παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πρεσβεία μας στη Βαγδάτη, ούτε με το υπουργείο».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φαρές ανακοίνωσε ότι αποστάτησε και κάλεσε τον συριακό στρατό να συσπειρωθεί με τις τάξεις της επανάστασης.

Ο Κάρνεϊ σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Φαρές βρίσκεται τώρα στο Κατάρ.

Την ίδια ώρα στη Συρία, τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τη βία στη χώρα, οι οκτώ από τους οποίους από μια βίαιη επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ενός χωριού της περιοχής της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν το χωριό Τρέιμσα με άρματα μάχης και ελικόπτερα» προσθέτει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι μετά τις μάχες ο στρατός εισήλθε στην περιοχή.