Δυο νεαροί σεσημασμένοι κακοποιοί επιχείρησαν να κλέψουν τη μοτοσυκλέτα ενός άνδρα που μόλις είχε αφήσει τη φίλη του σε δρόμο της Βιτόρια, στη Βραζιλία.

Μόνο που το θύμα ήταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Το περιστατικό συνέβη στις 10 Μαΐου αλλά η αστυνομία έδωσε τώρα το βίντεο στη δημοσιότητα.

Ο 18χρονος Πάμπλο Περέιρα Γκόμες και ο 22χρονος Λούκας Μάτος ντε Ολιβέιρα επιτέθηκαν με όπλο στον ανυποψίαστο αστυνομικό που βρισκόταν πάνω στη μοτοσυκλέτα του και συζητούσε με τη φίλη του.

Ο ένας τον υποχρέωσε να κατέβει από τη μοτοσυκλέτα και να πέσει στο έδαφος, ενώ ο άλλος ανέβηκε πάνω και περίμενε το φορτηγάκι για να τη φορτώσει.

Όταν αυτό έφτασε στο σημείο και πέρασε από δίπλα τους με τα φώτα αναμμένα, η προσοχή των δύο νεαρών αποσπάστηκε και ο αστυνομικός κατάφερε να βγάλει το περίστροφό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους ζήτησε να πέσουν κάτω, αλλά δεν τον άκουσαν με αποτέλεσμα να τους πυροβολήσει αρκετές φορές.

Ο ένας σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα προσπαθώντας να διαφύγει. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και η κατάστασή του δεν έχει διευκρινιστεί. Τόσο ο αστυνομικός όσο και η κοπέλα του είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η αστυνομία διαπίστωσε αργότερα πως το όπλο με το οποίο απείλησε τον αστυνομικό ο 18χρονος Γκόμες ήταν ψεύτικο.