Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τον μύθο του Ηρακλή για τουριστικούς σκοπούς

Ο Ιάσονας, οι Αργοναύτες και οι Αμαζόνες πρωταγωνιστούν σε δρώμενα σε νησίδα


ΚΟΣΜΟΣ
18:43
10/07/2018
Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τον μύθο του Ηρακλή για τουριστικούς σκοπούς
7
loading

Σε νησίδα έξω από την Κερασούντα και για τουριστικούς σκοπούς, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το μύθο των Αμαζόνων, του Ιάσωνα, του Ηρακλή και των Αργοναυτών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, το τουριστικό γραφείο με το ταιριαστό όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε πως το μέρος ελκύει 27.000 επισκέπτες κάθε χρόνο».

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν θεάματα με τον Ηρακλή και τις Αμαζόνες, ενώ μετά από σχετικό αίτημα γίνεται και μια φανταστική μάχη ανάμεσα στους Αργοναύτες από την Ελλάδα και Σκύθες από την Κεντρική Ασία.

Τονίζοντας πως το νησί βρίσκεται πάνω στον αρχαίο εμπορικό δρόμο μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, είναι το μέρος μύθων, αναφέρει ο Χακάν Αντανίρ που οργανώνει τα δρώμενα.

«Γύρω στο 800 π.Χ. Έλληνες ναύτες που λέγονταν Αργοναύτες και ο καπετάνιος του Ιάσονα σταμάτησαν στο νησί στο πλαίσιο του ταξιδιού τους στη Γεωργία για εμπόριο χρυσού. Η ιστορία δεν ξεχάστηκε από τότε», πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή.

«Η στιγμή της συνάντησης των Σκυθών Τούρκων με τους Αργοναύτες παρατίθεται. Βέβαια οι δύο λαοί γνωρίζονταν μεταξύ τους και μετά άρχισαν να ψάχνουν για το χρυσόμαλλο δέρας μαζί και να τρώνε μαζί. Έτσι το Χρυσόμαλλο Δέρας ανοίγει τον δρόμο ώστε οι λαοί της περιοχής να ζήσουν με φιλία», είπε ακόμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ηρακλής Σαββακης

  Γατάκια Τουρκακια από ιστορία η μυθολογία δεν έχετε γι\'αυτό και κλέβετε από εμάς όπως πάντα αλλά έρχεται η ώρα σας......Θα δείτε ποιοί και από πού είναι οι πραγματικοί ήρωες για άλλη μια φορά.... Όπως το 21.......Το τέλος σας έρχεται...... Πάρτε το χαμπάρι τα κόλλυβα τα έχετε στο ζωνάρι.

 2. avatar Takis_0731

  Εντάξει 27000 τουρίστες δεν είναι και κάποιο μεγάλο πλήθος αλλά γιατί όχι;
  Δεν ήταν τα μέρη που σύχναζε ο Ηρακλής σύμφωνα με τον μύθο;

 3. avatar giannis tzanidakis

  Τούρκικο καρακιτσαριό

 4. avatar Αμφίπολη….. ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος

  Το ίδιο θα κάνουν και οι γυφτοσκοπιανοι.... με τον Μέγα Αλέξανδρο..... και μετά λένε τους Μακεδόνες.... Φασίστες και πατριδοκαπηλους..... Ωριστε λοιπόν ποια θα είναι τα αποτελέσματα σε μερικά χρόνια.

 5. avatar Σκύθες Τούρκοι…………

  ο Λούκι Λουκ Σαρακατσάνος, ο Σούπερμαν Βλάχος και ο Σπάιντερμαν Ικαριώτης.

 6. avatar Καλά ρε γείτονες…

  που το βρήκατε το \"Σκύθες Τούρκους\"? για ενημερώστε μας... για στείλτε μας καμιά πηγή.....για να μάθουμε και μεις ..

 7. avatar Θεέ και κύριε!!!!

  οι Αμαζόνες δεν φοράνε μαντήλες!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει