Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Ουαλίας προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό που μετέφερε μια αγελάδα μέσα στο αυτοκίνητό του!

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 6/7 σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Μπρίτον Φέρι της Νότιας Ουαλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες που οδηγούσαν στον αυτοκινητόδρομο έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν συνειδητοποίησαν πως στο πίσω μέρος ενός Volkswagen Passat υπήρχε μια αγελάδα.

Αρκετοί, μάλιστα, έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

agelada

Εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) ανέφερε στο BBC: «Αυτός είναι εντελώς απαράδεκτος τρόπος για μεταφορά μεγάλων ζώων. Είναι ανησυχητικό για την υγεία του ζώου, αλλά και επικίνδυνο για την ασφάλεια του οδηγού και για όλους όσοι χρησιμοποιούν το δρόμο. Θα παροτρύνουμε έντονα τους ανθρώπους ώστε ποτέ να μην μεταφέρουν με τέτοιο τρόπο ένα ζώο όπως αυτό».

Ένα υπερφορτωμένο αυτοκίνητο είναι άκρως επικίνδυνο στο δρόμο καθώς η πίεση που ασκείται στις αναρτήσεις και στα ελαστικά καθιστούν πολύ δύσκολη την οδήγησή του.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ισχύει στη Μ. Βρετανία, οι κυρώσεις που προβλέπονται για υπερφορτωμένο όχημα είναι πρόστιμο ύψους 340 ευρώ και τρεις βαθμοί ποινής στο δίπλωμα οδήγησης.

Clipboard01