Ο προσωπικός οδηγός του Ντόναλντ Τραμπ για περισσότερα από 20 χρόνια, μήνυσε την εταιρεία του Αμερικανού προέδρου, κατηγορώντας τους εργοδότες του ότι δεν του κατέβαλαν χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας.

Ο Νόελ Σίντρον υποστήριξε ότι η Trump Organization δεν του κατέβαλε το αντίτιμο υπερωριών 3300 ωρών τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ δεν του έδωσε μια «ουσιαστική» αύξηση για 12 χρόνια.

Ο Σίντρον επιδιώκει να του καταβληθούν αποζημιώσεις για μια σειρά φερόμενων παραβάσεων της ομοσπονδιακής και πολιτειακής εργατικής νομοθεσίας. Ο ενάγων λέει ότι μονάχα οι 3300 ώρες υπερωριών ισοδυναμούν με ποσό άνω των 178.000 δολαρίων, ήτοι 54,09 δολάρια την ώρα.

Ο Οργανισμός Τραμπ δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατονομάζεται ως εναγόμενος.

Ο Νόελ Σίντρον δηλώνει ότι εργαζόταν ως οδηγός του Τραμπ, της οικογένειάς του και των επιχειρήσεών του για περισσότερα από 25 χρόνια, για 50-55 ώρες εβδομαδιαίως.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εντάχθηκε στο προσωπικό ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου αφού η Secret Service ανέλαβε και τα καθήκοντα μεταφοράς του προέδρου το 2016.

Ο Σίντρον ισχυρίζεται ότι ο μισθός του αυξήθηκε σε 68.000 δολάρια το 2006 και κατόπιν στα 75.000 δολάρια το 2010, όμως βάσει της τελευταίας αύξησης απαιτήθηκε από εκείνον να αποποιηθεί την υγειονομική του κάλυψη. Επισήμανε ότι χάρη σε αυτό ο Τραμπ εξοικονόμησε το ποσό των 17.866 δολαρίων από τα ετήσια ασφάλιστρά του υπαλλήλου του.