Μία ειδική ομάδα, η οποία θα συνδράμει στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση των 12 μικρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα στείλει ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ.

Ο Μασκ αποφάσισε να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό, στέλνοντας ειδικούς μηχανικούς στο σημείο και, όπως αναφέρει και το Skynews, την απόφαση αυτή την πήρε μετά από εκκλήσεις που δέχθηκε μέσω Twitter.

dslh1dslh2dslh3

Σημείωσε ότι η SpaceX και μία ακόμη από τις εταιρίες του, η «The Boring Company», διαθέτουν ένα «ειδικό ραντάρ διείσδυσης του εδάφους, το οποίο είναι αρκετά καλό στο να σκάβει τρύπες».

Σε ανάρτησή του μάλιστα περιέγραψε το σχέδιό του για το πώς θα γίνει πράξη το σχέδιο απεγκλωβισμού: «Ένας νάιλον σωλήνας 1 μέτρου θα μπορούσε να εισχωρήσει μέσα στο σπήλαιο και να φουσκώσει σαν κάστρο-μπαλόνι. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα υποβρύχιο τούνελ με αέρα (συγκρατώντας) την οροφή του σπηλαίου».

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απάντησε λέγοντας ότι η ομάδα του Μασκ θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στον εντοπισμό της τοποθεσίας, όσο και στην παροχή νερού ή ρεύματος.