Η μεγαλύτερη αλυσίδα γραφείων τελετών της Βρετανίας κατηγορείται για την ασεβή μεταχείριση των πτωμάτων, ύστερα από τη δημοσιοποίηση μια μυστικής έρευνας που έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό μεταχειρίζεται τα πτώματα «σαν αποσκευές», καθώς τα τοποθετεί σε ράφια, σε μια αποθήκη που θυμίζει ταινία τρόμου. Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερα φέρετρα έπρεπε να τοποθετηθούν στο ίδιο φορτηγό, αλλά επειδή δεν χωρούσαν, οι εργαζόμενοι αφαίρεσαν το επάνω μέρος από το ένα, με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα υπόλοιπα πάνω στο πρόσωπο μιας νεκρής γυναίκας.

Η «Co-operative Funeralcare», η οποία διαθέτει 900 γραφεία τελετών σε όλη την Αγγλία και με κέρδη που αγγίζουν τα 52 εκατομμύρια λίρες ετησίως, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την προσβλητική πρακτική του προσωπικού της και επιβεβαίωσε ότι θα διεξάγει εσωτερική έρευνα.

«Δεν είχα καμία ιδέα. Μεταχειρίζονται τα πτώματα σαν να είναι τηλεοράσεις. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε ένα αποθανόντα μέλος της οικογενείας μου. Είναι σοκαριστικό. Ούτε δείγμα αξιοπρέπειας και ευαισθησίας», δήλωσε πρώην στέλεχος της εταιρείας.

«Είμαι περήφανος για την εταιρεία που διευθύνω, αλλά ταυτόχρονα απογοητευμένος από την επαγγελματική δεοντολογία μερικών εργαζομένων μας. Ζητώ συγγνώμη για τις πρακτικές μας και εγγυώμαι πως θα αλλάξουν στο μέλλον», ήταν τα λόγια του διευθυντή.