Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσκάλεσε τον πρόεδρο της Μιανμάρ Τέιν Σέιν στη Βρετανία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, που ευελπιστεί πως «εντός των προσεχών μηνών» θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση ο άνθρωπος που διαδέχθηκε την πολυετή χούντα της χώρας κι εφήρμοσε μέσα σε έναν χρόνο και πλέον μεταρρυθμίσεις.

«Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον πρόεδρο της Μιανμάρ να επισκεφθεί τη Βρετανία. Αναμένεται να έλθει στη Βρετανία εντός των προσεχών μηνών προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες που ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Μιανμάρ τον Απρίλιο», τόνισε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Οι συνομιλίες θα περιστραφούν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ πρόσθεσε πως ο Τέιν Σέιν «υποδέχθηκε ευμενώς» την πρόσκληση, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν εναπόκειται στο Λονδίνο η επιβεβαίωση της άφιξής του.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό επίσκεψη στη Βρετανία στα πλαίσια μίας ιστορικής βαρύτητας περιοδείας της στην Ευρώπη «ενημερώθηκε σχετικά», δήλωσε η ίδια πηγή.

Η επίσκεψη του Κάμερον τον Απρίλιο, εν είδει αντιπροσώπου του παλαιού αποικιοκρατικού καθεστώτος στην περιοχή, ήταν η πρώτη άφιξη δυτικού ηγέτη στη Βιρμανία από την εκδήλωση του πραξικοπήματος στη χώρα το 1962.