Η κοινωνική δικτύωση έχει αποδείξει τη δύναμή της σε πολλά και διάφορα περιστατικά και τώρα ήταν άλλη μια φορά που αναγκάστηκε να δείξει τα δόντια της για καλό σκοπό.

Η καθηγήτρια ιστορίας Viktoria Popova, που διδάσκει σε γυμνάσιο του Ομσκ της Σιβηρίας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της όταν ανέβασε στον λογαριασμό της μερικές φωτογραφίες της με μπικίνι.

Το παραιτήθηκε είναι βέβαια χάδι, καθώς της είπαν ή παραιτείσαι ή σε διώχνουμε! Η εκπαιδευτικός είπε πως ανέβασε τις εικόνες στον προσωπικό της λογαριασμό, τις είδε όμως μια εταιρία μοντέλων για μεγάλα μεγέθη και τις πόσταρε στη δική της σελίδα στο Instagram. Η εκπαιδευτικός είχε πάει στο πρακτορείο για μερικά μαθήματα, αν και δεν είχε ποτέ σκοπό να μεταπηδήσει στο modelling.

daer1

Τόσο οι γονείς όσο και οι σχολικές αρχές τις εντόπισαν κάποια στιγμή, καυτηριάζοντας τη συμπεριφορά της πως κατέστρεψε υποτίθεται το πρότυπο που οφείλει να είναι για τα παιδιά και της έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Δίνοντάς της την επιλογή να παραιτηθεί για να μην τη διώξουν ατιμωτικά.

Μόνο που γυναίκες εκπαιδευτικοί από όλη τη Ρωσία (και μερικοί άντρες πράγματι) εγκαινίασαν μια πανεθνική εκστρατεία στα social media να εμφανιστούν όλες με μαγιό!

daer3

«Δεν ανέβασα φωτογραφίες με εσώρουχα ή ζαρτιέρες», έλεγε η Viktoria, «δεν προωθούσα τίποτα. Οι άνθρωποι βγάζουμε φωτογραφίες στις μέρες μας. Ποζάρουμε για φωτογραφίες στις διακοπές μας και τις ανεβάζουμε online».

daer4

Οι τόσες δασκάλες που ανέβασαν εικόνες τους με μαγιό, με το hashtag #TeachersAreHumansToo (και οι δάσκαλοι είναι επίσης άνθρωποι), έκαναν τη διαμαρτυρία τους να ακουστεί στα πέρατα της Ρωσίας, να παίξει σε εφημερίδες και ιστοσελίδες και να επιστρέψει τελικά στο σχολείο της η Popova! «Σας έχω ένα μυστικό», έγραψε μια δασκάλα, «οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι. Χαλαρώνουν, κάνουν ηλιοθεραπεία, πηγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πίνουν, τρώνε τσιπς, ερωτεύονται, κάνουν παιδιά».

daer5

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ομσκ αναγκάστηκε από την κατακραυγή να καλέσει την εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του πρώην σχολείου της, όπου της έδωσαν τελικά τη δυνατότητα ή να επιστρέψει ή να δουλέψει σε άλλο γυμνάσιο της περιοχής…

daer6 daer7 daer8 daer2