Αυξάνεται η πιθανότητα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην μπορεί να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου από τον πρώτο γύρο, καθώς η δημοτικότητά του σημειώνει πτώση κατά 1,6 μονάδα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση της Gezici διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου σε σύνολο 2.814 ανθρώπων. Το 47,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μείωση σε σχέση με το 48,7% που είχε δώσει την ίδια απάντηση μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εξάλλου ο συνασπισμός μεταξύ του AKP και του εθνικιστικού MHP δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, με το 48,7% των ερωτηθέντων να απαντάει ότι προτίθεται να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.