Ο Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής Μαχμούντ Σάρσακ, ο οποίος κρατείται επ’ αόριστον στο Ισραήλ και πραγματοποιούσε απεργία πείνας, κατέληξε σε συμφωνία με τη διοίκηση των φυλακών για να σταματήσει την διαμαρτυρία του, με αντάλλαγμα το να αποφυλακιστεί στις 10 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

«Υπήρξε συμφωνία προκειμένου να σταματήσει ο Μαχμούντ την απεργία πείνας με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή του στις 10 Ιουλίου. Αύριο θα μεταφερθεί σε πολιτικό νοσοκομείο για να δεχθεί ιατρικές φροντίδες, και στις 10 Ιουλίου θα επιστρέψει στη Λωρίδα της Γάζας», τον τόπο κατοικίας του, τόνισε ο δικηγόρος.

Η περιπέτεια του 25χρονου Μαχμούντ Σάρσακ, ελπίδας του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου, από τη Ράφα (νότια της Λωρίδας της Γάζας) -οι οποίος συνελήφθη στις 22 Ιουλίου 2009 στο μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, ενώ μετέβαινε στη Δυτική Όχθη για να ενταχθεί στην ομάδα του στη Μπαλάτα και κρατείται έκτοτε ως «εχθρικός πολεμιστής», έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνον των οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των αρχών του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Στις 12 Ιουνίου, ο πρόεδρος της FIFA Τζόζεφ Μπλάτερ έκανε διάβημα στην ισραηλινή ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να παρέμβει ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι παλαιστίνιοι ποδοσφαιριστές «που κρατούνται με παράνομο τρόπο», μεταξύ αυτών και ο Σάρσακ.

Ο ποδοσφαιριστής συνέχισε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου μαζί με άλλους 1.600 με 2.000 Παλαιστινίους κρατουμένους και μετά τη λήξη της στις 14 Μαΐου. Αίτημά του είναι να του δοθεί γραπτή διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να παραταθεί η κράτησή του και πως θα αποφυλακιστεί τον Ιούλιο.