Αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία αδελφότητας και να βγάλει στη σέντρα 15 φοιτητές που έφτιαξαν ένα βίντεο με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και μίσος προς όλους.

Τα μέλη της αδελφότητας Theta Tau του νεοϋορκέζικου Syracuse University αντιμετωπίζουν τώρα βαρύτατες πειθαρχικές ποινές που μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε αναστολή των σπουδών τους για δύο χρόνια, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «New York Post».

Η δικηγόρος των φοιτητών, Karen Felton, είπε πως το βίντεο δεν ήταν να ανέβει στα κοινωνικά μέσα, η πραγματικότητα της μύησης των νέων μελών παραμένει ωστόσο, καθώς οι παλιοί τους βάζουν να προσομοιώνουν σεξουαλικές πράξεις σε παράλυτο άνθρωπο και να καταφεύγουν σε αχαρακτήριστη γλώσσα.

wroewih2

«Ορκίζομαι να μισώ πάντα στην καρδιά μου» τους νέγρους, τους εβραίους και τους ομοφυλόφιλους (στην αργκό του μίσους όλα αυτά), ακούγονται να λένε, την ώρα που οι άλλοι σκάνε στα γέλια. Ο πρύτανης Kent Syverud εξέδωσε ανακοινωθέν όπου καυτηρίαζε την «απαράδεκτη συμπεριφορά», όπως λέει: «περιλαμβάνουν λέξεις και συμπεριφορές που είναι εξαιρετικά ρατσιστικές, αντισημιτικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και εχθρικές σε ανθρώπους με αναπηρίες. Είμαι αποτροπιασμένος από αυτό και εξαιρετικά ανήσυχος για όλα τα μέλη της κοινότητάς μας».

Η αδελφότητα απολογήθηκε λέγοντας πως πρόκειται απλώς για «σατιρικό σκετς σχεδιασμένο να δείξει έναν αμόρφωτο και ρατσιστή άνθρωπο», ποιος να την πιστέψει όμως; Σίγουρα όχι οι πανεπιστημιακές αρχές.

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Gregory Germain συμβούλευσε μάλιστα τους 15 φοιτητές να αναζητήσουν αλλού πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αν αυτό είναι δυνατό έπειτα από το τραγικό βιντέακι τους…