Νυχτερινή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί επιβλήθηκε σε οκτώ επαρχίες της Τυνησίας, ανάμεσά τους και η πρωτεύουσα Τύνιδα, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας και στα οποία ενεπλάκησαν σαλαφιστές ισλαμιστές, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών.

Σε πολλές περιοχές της Τυνησίας σημειώθηκαν χθες και σήμερα επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, γραφεία συνδικαλιστικών ενώσεων και πολιτικών κομμάτων, αλλά και σε ένα δικαστήριο από ομάδες σαλαφιστών και άλλων ταραχοποιών.

Τα βίαια επεισόδια φαίνεται ότι συνδέονται με μια έκθεση έργων τέχνης στην Λα Μάρσα, βόρειο προάστιο της Τύνιδας, τα έργα της οποίας κρίθηκαν προσβλητικά προς το Ισλάμ.

Από τα επεισόδια στην Τύνιδα και στα προάστιά της τραυματίστηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 65 αστυνομικοί.

Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ ο τυνήσιος υπουργός Πολιτισμού Μεχντί Μαμπρούκ δήλωσε νωρίτερα ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον των διοργανωτών της έκθεσης «Άνοιξη των τεχνών».

«Μήνυση για προσβολή των ιερών αξιών θα κατατεθεί εναντίον της ένωσης που διοργάνωσε την έκθεση», δήλωσε ο Μαμπρούκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ