Τουρίστες που αποβιβάζονται στην Ίμπιζα με σκοπό να παρτάρουν δίχως αύριο έχουν ήδη κανονίσει να τους παραδοθούν τα ναρκωτικά στο αεροδρόμιο με το που πατήσουν το πόδι τους στο νησί, καθώς υπηρεσίες παράνομων ναρκοταξί λειτουργούν και κανονίζουν τις δουλειές τους μέσω εφαρμογών όπως το WhatsApp.

Αυτά αποκαλύπτει το εκτενές ρεπορτάζ του περιοδικού «El Espanol», περιγράφοντάς μας πώς οι διακινητές ναρκωτικών έχουν αλλάξει τρόπο επικοινωνίας και χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μηνυμάτων για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Το περιοδικό ανέλυσε τις οδούς προμήθειας των ναρκωτικών στο νησί και μας λέει πως το κάνουν όλοι: από το οργανωμένο έγκλημα και τις γνωστές πιάτσες του μέχρι τους ρεσεψιονίστ των ξενοδοχείων και τους σερβιτόρους των μαγαζιών, καθώς τα κυκλώματα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ίμπιζα.

761952802

Το ισπανικό «El Espanol» ισχυρίζεται πως συνομίλησε με μια σειρά από νεαρούς βρετανούς τουρίστες για το πού βρίσκουν τα ναρκωτικά και εκείνοι του είπαν πως το κανονίζουν το πράγμα πριν καν φύγουν από την Αγγλία. Οι πιτσιρικάδες επιστρέφουν κάθε χρόνο στην Ίμπιζα, καθώς φαντάζει παράδεισος για κάθε έκνομη δραστηριότητα.

Και είναι αυτοί οι παράνομοι ταξιτζήδες που την κάνουν τη δουλειά, όπως είπε μια κοπέλα από το Μπρίστολ στο περιοδικό και επιβεβαίωσαν κατόπιν και πολλοί ακόμα: «Προσφέρθηκε να μας πάει στο κλαμπ και να μας βρει και τα ναρκωτικά που χρειαζόμασταν». Δεν ήξερε μάλιστα αν τα κόμιστρά τους είναι φτηνότερα, καθώς δεν έχει πάρει ποτέ της κανονικό ταξί στο νησί.

Ο εκπρόσωπος των πραγματικών ταξιτζήδων της Ιμπίζα δήλωσε: «Έχουμε ενημερώσει τις Αρχές για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσουν»…