Αθώωσε τους έξι πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι σε σχέση με την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής στις αρχές του 2011 η αιγυπτιακή δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ. Ο δικαστής συνεπώς δεν ανακοίνωσε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι, και την ίδια καταδίκη για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίντ ελ-Αντλι για τη συμμετοχή του στις πολύνεκρες αυτές επιχειρήσεις καταστολής.

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης σε ισόβια του Μουμπάρακ, ταραχές ξέσπασαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαμαρτύρονταν οργισμένοι για την απόφαση.