Η κοπέλα του 31χρονου Rudy Eugene, του κανίβαλου που έφαγε το πρόσωπο ενός άστεγου άνδρα το περασμένο σαββατοκύριακο, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για πρώτη φορά για τον άνδρα που αγάπησε.

Το θύμα, ο 61χρονος Ronald Poppo, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital, με τη μύτη, το στόμα και τα μάτια του να έχουν «φαγωθεί» από τον μανιακό κανίβαλο. Η αδελφή του, Antoinette Poppo, νόμιζε ότι ο Ronald είχε αυτοκτονήσει πριν χρόνια και σοκαρίστηκε όταν έμαθε την είδηση.

Η κοπέλα του 31χρονου μίλησε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «The Miami Herald», της οποίας οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το τραγικό περιστατικό, καθώς τα γραφεία της βρίσκονται δίπλα από το σημείο που έλαβε χώρα η φρικιαστική επίθεση.

Η κοπέλα, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιευθεί, είδε για τελευταία φορά τον Rudy τη Κυριακή, ο οποίος κρατούσε τη Βίβλο στα χέρια του, την αποχαιρέτησε και της είπε «σ’ αγαπώ».

Την ημέρα της επίθεσης, ο 31χρονος ξύπνησε στις 5.30 και της είπε ότι έπρεπε αν συναντήσει κάποιον φίλο του. «Του είπα να προσέχει και ότι τον αγαπώ. Αφού έφυγε, κλείδωσα τη πόρτα και ξανακοιμήθηκα», δήλωσε η κοπέλα.

Η ίδια τόνισε ότι της φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι ο Rudy έφυγε τέτοια ώρα, αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Μετά από μια ώρα, ο άνδρας της τηλεφώνησε και της είπε: «Θα γυρίσω σπίτι, αλλά θα αργήσω λίγο. Σ’ αγαπώ». Έκτοτε δεν ξανάκουσε νέα του.

Η κοπέλα ανησύχησε και αποφάσισε να βγει έξω για να τον ψάξει. «Ανησυχούσα πολύ και τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο, αλλά δεν απαντούσε. Του άφηνα συνεχώς μηνύματα, λέγοντας του να με καλέσει αμέσως.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, άκουσε για το φρικιαστικό περιστατικό στις ειδήσεις, αλλά δεν φαντάστηκε ότι ο κανίβαλος ήταν ο άνδρας που αγάπησε. «Σοκαρίστηκα από την είδηση, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν ο Rudy», δήλωσε.

Αναζητούσε τον 31χρονο και την επόμενη μέρα, μέχρι που έμαθε από την οικογένεια του ότι ο κανίβαλος του Μαϊάμι, ο οποίος έφαγε με λύσσα το πρόσωπο ενός άστεγου άνδρα, ήταν τελικά ο Rudy.

Η κοπέλα επιμένει ότι ο 31χρονος δεν χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους ναρκωτικά, παρά μόνο μαριχουάνα, την οποία ήθελε μάλιστα να κόψει. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μαϊάμι, ο Rudy Eugene βρισκόταν υπό την επήρεια μιας ισχυρής και επικίνδυνης παραλλαγής του ναρκωτικού LSD, η οποία προκαλεί ψυχωτική και παρανοϊκή συμπεριφορά.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν ήταν ο Rudy αυτός. Ήταν το σώμα του, αλλά όχι η ψυχή του. Αγαπούσε το Θεό και πάντα διάβαζε τη Βίβλο», τα τελευταία λόγια της συγκλονισμένης κοπέλας.