Αυτά είναι τα επαγγέλματα που προτιμούν οι περισσότεροι… serial killers

Ένας καθηγητής εγκληματολογίας αποκαλύπτει όσα καραδοκούν πίσω από τους ψυχοπαθείς φονιάδες


ΚΟΣΜΟΣ
18:33
15/05/2018
Αυτά είναι τα επαγγέλματα που προτιμούν οι περισσότεροι… serial killers
6
loading

Η ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων δείχνει πως οι περισσότεροι έκαναν κάποιο επάγγελμα για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Κι ένα νέο βιβλίο υποδεικνύει τώρα πως υπάρχει μια συσχέτιση των serial killers με συγκεκριμένους επαγγελματικούς τομείς, καθώς ένα μοτίβο έχει ξεπηδήσει τα τελευταία 50 χρόνια.

Στο νέο του βιβλίο «Murder in Plain English», ο καθηγητής εγκληματολογίας Michael Arntfield μας αποκαλύπτει ποια είναι τα 12 επαγγέλματα που φαίνεται να προτιμούν οι κατά συρροή φονιάδες, όπως έχουν προκύψει αυτά από τα ιστορικά στοιχεία των serial killers.

Ο συγγραφέας μας λέει πως πολλοί έκαναν ταυτοχρόνως αρκετές δουλειές, ενώ άλλοι είχαν περάσει από διάφορα πόστα στις ζωές τους. Ο Arntfield χωρίζει τα 12 αυτά επαγγέλματα σε 4 κατηγορίες με βάση τις ικανότητες, την εκπαίδευση και το ωράριο (αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης).

ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ SERIAL KILLERS

Από τα εξειδικευμένα επαγγέλματα λοιπόν οι serial killers προτιμούν τον μηχανικό αεροσκαφών, τον τσαγκάρη και τον ταπετσιέρη αυτοκινήτων. Στα ημι-εξειδικευμένα συναντάμε τον δασοκόμο/κηπουρό, τον επαγγελματία οδηγό και τον υπεύθυνο αποθήκης. Στον τομέα της ανειδίκευτης εργασίας οι serial killers βρίσκουν ακαταμάχητο τον γενικό εργάτη, τον θυρωρό ξενοδοχείου και τον υπάλληλο βενζινάδικου. Και από τον δημόσιο τομέα αγαπούν ιδιαιτέρως τον αστυνομικό/σεκιουριτά, το στρατιωτικό προσωπικό και τους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Ο Arntfield ισχυρίζεται πως οι κατά συρροή δολοφόνοι έλκονται από αυτά τα επαγγέλματα γιατί διευκολύνουν την επιθυμία τους να σκοτώνουν και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις σκοτώνουν όντας ήδη στο επάγγελμα. Τι προσφέρουν όμως στον serial killer; «Είναι ένας συνδυασμός κινητικότητας, ισχύος και του γεγονότος πως πολλά επαγγέλματα ικανοποιούν ταυτοχρόνως τις παραφιλίες που καραδοκούν ή τις σεξουαλικές ανησυχίες που τροφοδοτούν επίσης τα εγκλήματα των δολοφόνων», λέει χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Sitof

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 2. avatar What about Προθυπουργοί ???

  Sorry ρε παιδιά .... δεν άντεξα 🙂

  1. avatar trialaro

   το αγγλικό σε μάρανε, Πρωθυπουργοί.

   1. avatar Έλα καλά μη βαράς.

    Μου ξέφυγε το ο αντί για ω. Παραδέξου το όμως. Ήταν πετυχημένο !!!!

  2. avatar χα χα χααα

   εισαι Θεοοος

  3. avatar Αλ Τσίμπλας

   Εμένα με εκλέξανε serial killer αν δεν θέλανε ας μην με ψήφιζαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει