Διερεύνηση του θανάτου του Alexander Monson, γιου Βρετανού αριστοκράτη, αποφάσισε η αστυνομία της Κένυας έπειτα από διαμαρτυρίες εκ μέρους της οικογένειάς του και καταγγελίες για συγκάλυψη.

Ο 28χρονος Αlexander εξέπνευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αφού είχε περάσει εννέα ώρες σε αστυνομικό κελί. Είχε προηγηθεί η σύλληψή του για χρήση κάνναβης κοντά στο σπίτι της μητέρας του στο θέρετρο Ντιάνι, νότια της Μομπάσα.

Χθες οι φίλοι του συγκεντρώθηκαν στο κήπο του οικογενειακού του σπιτιού, στην άκρη του Ινδικού Ωκεανού, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο πατέρας του Nicholas το περιέγραψε ως ένα «λαμπερό κομήτη που έλαμψε στον ουρανό για 28 χρόνια».

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού πιστεύει πως η ζωή του θα μπορούσε να είχε ζωθεί αν η αστυνομία είχε καλέσει γιατρό όταν κατέρρευσε.

Αντί να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και του πέρασαν χειροπέδες ενώ κειτόταν αναίσθητος σε ένα κρεβάτι, λέγοντας στους γιατρούς πως είχε πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από δικηγόρους να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα προκειμένου να στραφεί κατά της αστυνομίας.

Η νεκροψία έδειξε πάντως πως ο 28χρονος πέθανε από ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, που προκάλεσε οίδημα στον εγκέφαλο.

Στο αριστερό του χέρι είχε μώλωπες και ο ιατροδικαστής εκτίμησε πως ενδεχομένως προσπαθούσε να αμυνθεί. Είχε μώλωπες και στα γεννητικά όργανα, κάτι που μπορεί να προκλήθηκε από κλωτσιές.

Δείτε τις φωτογραφίες…