Για απόπειρα φόνου δεύτερου βαθμού ως έγκλημα μίσους, επίθεση πρώτου βαθμού ως έγκλημα μίσους, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία διώκεται ένας 21χρονος ο οποίος προσήχθη σε δίκη σε κακουργιοδικείο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την ενάγουσα αρχή, ο Μάικλ Ένραϊτ συζήτησε επί ώρα περί Ισλάμ σε ήρεμο τόνο με τον οδηγό πριν του μαχαιρώσει στο λαιμό από πίσω. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών εάν καταδικαστεί και διατάχθηκε να προφυλακιστεί χωρίς την δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος σταμάτησε το ταξί, που οδηγούσε ο Άχμεντ Σαρίφ, 43 ετών, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, το βράδυ της Τρίτης στο Μανχάταν. Αφού μπήκε στο αυτοκίνητο, ο Ένραϊτ φέρεται να συζήτησε πολιτισμικά και θρησκευτικά θέματα με τον οδηγό, ρώτησε το Σαρίφ εάν είναι Μουσουλμάνος, εάν τηρεί όσα ορίζουν οι παραδόσεις στην διάρκεια του Ραμαζανιού και πόσο καιρό ζει στις ΗΠΑ.

«Θεώρησε αυτό ως ορόσημο» είπε ξαφνικά ο Ένραϊτ στον οδηγό και του όρμησε με το μαχαίρι. Αφού τον μαχαίρωσε στο λαιμό ο οδηγός γύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στο πρόσωπο και στο χέρι.

Ο Σαρίφ συνέχισε να οδηγεί ώσπου συνάντησε έναν αστυνομικό ο οποίος συνέλαβε το νεαρό δράστη.

«Πρόκειται για μια ιδιαζόντως ειδεχθή επίθεση εναντίον ενός αθώου λόγω της θρησκείας του», ανέφερε η ενάγουσα αρχή