«Ποντικοί» εξαφάνισαν στην Αργεντινή 540 κιλά μαριχουάνα από αποθήκη της αστυνομίας

Σε εξέλιξη η έρευνα για την υπόθεση


ΚΟΣΜΟΣ
13:01
12/04/2018
«Ποντικοί» εξαφάνισαν στην Αργεντινή 540 κιλά μαριχουάνα από αποθήκη της αστυνομίας
2
loading

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οκτώ αστυνομικοί στην Αργεντινή, οι οποίοι απέδωσαν την «εξαφάνιση» ποσότητας ναρκωτικών σε… ποντίκια.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αρχές ανακάλυψαν πως έλειπαν 540 κιλά μαριχουάνας από αποθήκη της αστυνομίας στην περιοχή Πιλάρ, βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες.

Ο πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας Χαβιέ Σπέσια και συνάδελφοί του είπαν στο δικαστήριο πως τα ναρκωτικά «τα έφαγαν ποντίκια».

Ειδικοί ωστόσο αμφισβήτησαν πως τα ποντίκια θα έβλεπαν τα ναρκωτικά ως τροφή κι εκτίμησαν πως θα είχαν πιθανότατα πεθάνει, αν τα είχαν πράγματι φάει.

Εκπρόσωπος του δικαστή τόνισε πως σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, τα ποντίκια δεν θα μπέρδευαν τα ναρκωτικά με φαγητό, κι ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα είχαν βρεθεί πολλά νεκρά ποντίκια μέσα στην αποθήκη.

Οι αστυνομικοί θα χρειαστεί τώρα να καταθέσουν ενώπιον δικαστηρίου στις 4 Μαΐου. Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν τα ναρκωτικά λείπουν από σκοπιμότητα ή από αμέλεια.

Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, ποσότητα 6 τόνων μαριχουάνας φυλάσσεται στην εν λόγω αποθήκη εδώ κα δύο χρόνια. Όταν όμως ο διάδοχος του Σπέσια, Εμίλιο Πορτέρο, ανέλαβε τα καθήκοντά του, διαπίστωσε πως μια μεγάλη ποσότητα έλειπε. Ειδοποίησε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, στελέχη της οποίας έκαναν έρευνα στην αποθήκη και διαπίστωσαν πως απέμεναν εκεί 5.460 κιλά.

Οι υποψίες έπεσαν στο Σπέσια επειδή οι αρχές ανακάλυψαν πως δεν είχε υπογράψει τον κατάλογο των κατασχεθέντων ναρκωτικών, όταν αποχώρησε τον περασμένο Απρίλιο. Για τον ίδιο ερευνάται και η μη κατάθεση δήλωσης εισοδήματος για την περσινή χρονιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Έτσι!

    Καλά τους κάνανε!

  2. avatar juyttr

    θα πήγε κανάνας άπλυτος για μπίζνες στην αργεντινή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει