Με μπαστούνια του μπέιζμπολ «οπλίζει» τους δασκάλους διεύθυνση εκπαίδευσης στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, την ώρα που συνεχίζεται στη χώρα η συζήτηση σχετικά με το εάν οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιτρέπεται να φέρουν όπλα μέσα στις τάξεις.

Η διεύθυνση Millcreek School District ανακοίνωσε πως παρέχει στους περίπου 500 δασκάλους των σχολείων της μπαστούνια του μπέιζμπολ, για την περίπτωση που υπάρξει στο σχολείο επεισόδιο με ένοπλο, όπως μετέδωσε το δίκτυο WICU-TV. Για την προμήθεια των μπαστουνιών, που έχουν μήκος περίπου 40 εκατοστά, επενδύθηκαν 1.800 δολάρια. Δεν πρόκειται πάντως για τα κλασικά μπαστούνια που χρησιμοποιούνται σε αγώνες μπέιζμπολ, καθώς αυτά έχουν συνήθως περίπου διπλάσιο μήκος.

Τα μπαστούνια θα είναι κλειδωμένα και εκτός πρόσβασης των μαθητών. Παραδόθηκαν στους δασκάλους έπειτα από εκπαίδευση, η οποία περιλάμβανε και μαθήματα αντίδρασης σε περίπτωση περιστατικού με πυροβολισμούς.

«Στόχος είναι κάθε αίθουσα να έχει ένα τέτοιο (μπαστούνι)» σχολίασε ο διευθυντής της Millcreek School District William Hall. «Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή που κάποιος μπορεί να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας».

Ο ίδιος τόνισε πως η παροχή τους είναι κυρίως συμβολική, ωστόσο δίνει στους δασκάλους μια επιλογή για να αντιδράσουν.

«Είναι ένα εργαλείο για να έχουμε σε περίπτωση που δεν έχουμε τίποτα άλλο» εξήγησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Millcreek Education Association Jon Cacchione.

Πάντως ο Hall πρόσθεσε πως εξετάζονται και άλλα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, όπως η προμήθεια όπλων στους δασκάλους.