Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ζουν στην Αφροδίτη

Μια νέα έρευνα για έναν από τους πιο αφιλόξενους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα


ΚΟΣΜΟΣ
15:43
02/04/2018
Οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ζουν στην Αφροδίτη
3
loading

Η Αφροδίτη είναι ένας από τους πιο αφιλόξενους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, θα μπορούσε όμως να φιλοξενήσει ζωή… κάποιου είδους.

Τα όξινα σύννεφα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μία μορφή απλής μικροβιακής ζωής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Astrobiology.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ορισμένα μη αναγνωρισμένα στοιχεία που συνθέτουν σκοτεινά «μπαλώματα» στα σύννεφα της Αφροδίτης. Χρησιμοποιώντας το Ultraviolet, διαπίστωσαν ότι αυτά αποτελούνται από θειικό οξύ και σωματίδια που απορροφούν φως. Έχουν ανιχνευθεί επίσης από διαστημικούς ανιχνευτές.

Ο καθηγητής Rakesh Mogul, ένας από τους συντάκτες της έρευνας και βιολογικός χημικός στο Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστήριξε ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για το θειικό οξύ που υπάρχει. «Στη Γη ξέρουμε ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ όξινες συνθήκες, να τραφεί με διοξείδιο του άνθρακα και να παράξει θειικό οξύ», σημείωσε.

Η Αφροδίτη είχε αρκετό χρόνο να αναπτύξει από μόνη της ζωή, κι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύεται ότι συνέβη στον Άρη, αναφέρουν ακόμη οι ερευνητές, σύμφωνα με το indy100.

Αν και η Αφροδίτη είναι παρόμοια σε μέγεθος και δομή με τη Γη, έχει μια παχιά, τοξική ατμόσφαιρα. Οι αναβλύσεις πέρα από τα σύννεφα φανερώνουν ηφαίστεια γεμάτα ζωή και παραμορφωμένα βουνά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Χμ…

    Να παραγάγει ίσως και όχι να παράξει...

  2. avatar Lola

    Βασικά, ζουν ανάμεσά μας (βλ. πολιτικούς του δυτικού κόσμου, ανεξαρτήτου χώρας και φρονήματος)

  3. avatar ……

    Ελπίζω να μη πληρώνουν για αυτές τις [...]... άκου έρευνα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει