Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε «ατιμία» τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού της Λιβύης αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι σχετικά με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007.

«Χθες, το CNT, η κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ότι το κείμενο (που αναφέρεται στην χρηματοδότηση) είναι πλαστό, ο μεταφραστής του (Μουάμαρ) Καντάφι είπε ότι είναι πλαστό και ο αποδέκτης του περίφημου εγγράφου ανέφερε ότι είναι πλαστό», δήλωσε ο Σαρκοζί στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Canal+.

«Ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι, του οποίου συνεισέφερα να οργανωθεί η αποχώρηση, μπορεί να λέει ότι θέλει, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

«Κοιτάξτε με, λέω στον Καντάφι: Κάντε μου μια μικρή κατάθεση, πενήντα εκατομμυρίων», δήλωσε αστειευόμενος.«Το 2012, φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει μυστικά μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ; Αλλά ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες; Είναι ατιμία, είναι γελοίο», τόνισε ο Σαρκοζί.

«Πιστεύετε ότι αυτά γίνονται έτσι; Και για να ευχαριστήσω τον Καντάφι, αποφασίζω να εισβάλουμε στην Λιβύη;» διερωτήθηκε ακόμη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι, που είναι φυλακισμένος στην Τυνησία, δήλωσε την Τετάρτη ότι το καθεστώς Καντάφι είχε «χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία το 2007» του υποψήφιου Σαρκοζί.