Δεν πρόλαβε να αποκαλυφθεί πριν δύο μέρες το άγαλμα του Ντέιβιντ Μπάουι στην πλατεία της πόλης Έιλσμπερι και βανδαλίστηκε.

Άγνωστοι έβαψαν το άγαλμα, σύμφωνα με το BBC, και έγραψαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το άγαλμα «Feed the homeless first» (Ταΐστε πρώτα τους άστεγους).

Το μπρούτζινο σε φυσικό μέγεθος άγαλμα είναι το αποτέλεσμα καμπάνιας στο Kickstarter που εγκαινίασε ο θαυμαστής του Μπόουι και χρηματοδότης μουσικών Ντέιβιντ Στοπς. «Θα βγάλουμε την μπογιά, θα δουλεύουμε σήμερα όλη μέρα. Είναι ένα δημόσιο έργο τέχνης και θα το προσέχουμε σε καθημερινή βάση. Υπάρχει κάμερα 24 ώρες το 24ωρο στο σημείο οπότε όποιος το έκανε θα τον δούμε εκεί» είπε ο Στοπς.

Ο Μπάουι εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως «Ziggy Stardust» στη σκηνή του κλαμπ Friars, στην πόλη Έιλσμπερι, περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνο.

Πριν τον βανδαλισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Music Ρομπ Στρίνγκερ βρήκε το γλυπτό «όμορφο». «Νόμιζα ότι θα ήταν μόνο ένα άγαλμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πλήρης επιτομή της ζωής του» είπε.

Δείτε το βίντεο με τους βανδαλισμούς:

Δείτε το βίντεο των αποκαλυπτηρίων: