Οι περισσότεροι από όσους απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες έχουν «χαθεί» μέσα στον κόσμο των ναρκωτικών και του εθισμού που προκαλούν. Όμως αν υπήρχε ένας «μαγικός» τρόπος, οι νέες γενιές να κρατηθούν μακριά από το χώρο αυτό, ίσως αυτός να ήταν η δημοσιοποίηση αυτών των σοκαριστικών φωτογραφιών!

Το τμήμα Multnomah County Sheriff της αστυνομίας του Όρεγκον των ΗΠΑ τις έδωσε στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τις νέες γενιές για τις επιπτώσεις της κατάχρησης μεθαμφεταμίνης.

Σε λιγότερο από μερικούς μήνες –σε κάποιες περιπτώσεις σε μερικές εβδομάδες- τα μάτια αποκτούν έντονους κύκλους, το χρώμα του δέρματος γίνεται πολύ χλωμό και εμφανίζονται και σημάδια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης περισσότεροι από 10 εκατ. πολίτες της χώρας έχουν κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης, ενώ το 1% των χρηστών αυτών είναι έγκυες γυναίκες.

Η μεθαμφεταμίνη προκαλεί «βαρύ» εθισμό. Αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και την ενέργεια του ατόμου και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ευφορίας, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και να αυξήσει τη λίμπιντο.

Η χρήση της συνδέεται στενά με την εμφάνιση κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων, καθώς επίσης καρδιακών επεισοδίων, ψυχώσεων, βίαιης συμπεριφοράς και άγχους.

Οι χρήστες μεθαμφεταμίνης, επίσης, χάνουν τα δόντια τους.