Λιώνουν από τη ζέστη οι κάτοικοι της Μόσχας, καθώς ο υδράργυρος αγγίζει τους – ανυπόφορους για τους Ρώσους – 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι Μοσχοβίτες έχουν καταφύγει σε πισίνες, ποτάμια, λίμνες, αλλά και συντριβάνια για να δροσιστούν, ενώ παρατηρείται ρεκόρ στην κατανάλωση παγωτού.

«Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Απρίλιο, είχε καταγραφεί στις 24 Απριλίου του 1954, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 28 βαθμούς Κελσίου» αναφέρει εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ρωσίας στο Ιντερφάξ.

Μάλιστα, όπως φαίνεται ο τρέχων μήνας θα είναι ένας από τους πιο ζεστούς στην Ιστορία της Μόσχας αλλά και της μετεωρολογικής υπηρεσίας, με πιο πιθανή αιτία του φαινομένου την κλιματική αλλαγή.

Η αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας επιτάχυνε την άνθιση πολλών ειδών δέντρων, κάτι που προκάλεσε μια «εισβολή γύρης» τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το φυσικό αυτό φαινόμενο προκάλεσε το πράσινο σύννεφο που έκανε την εμφάνισή του την Πέμπτη στον ουρανό της Μόσχας, προκαλώντας ανησυχία αλλά ερεθισμούς στο δέρμα πολλών Ρώσων… Ωστόσο, σε πολλά blogs κάποιοι έκαναν λόγο βιομηχανικό ατύχημα.